Cara Senang Jahit Jubah Empire Cut

Assalamualaikum dan Salam Sejahtera.

Sedang mencari cara senang jahit jubah Empire Cut?

Anda sedang berada ditempat yang betul jika YA jawapan anda.

Cara Menjahit Jubah Yang Betul
Sekadar Hiasan : Jubah Princess Cut

Oh ya. Sebelum saya ke perenggan yang seterusnya, saya ingin memohon sejuta kemaafan kerana sudah lama tidak mengemaskini laman Pondok Papan. Minta maaf, minta ampun kepada mereka yang setia berkunjung ke laman ini. Setahun yang lepas, banyak perkara yang terjadi. Daripada apa yang terjadi itulah, saya terasa agak malas untuk membuat sebarang kerja.

Akibatnya, saya telah berjaya dengan cemerlang meninggalkan blog Pondok Papan tanpa ada sebarang pengemaskinian.

Berbalik kepada tajuk.

Cara senang jahit jubah Empire Cut.

Betul ke ada cara senang untuk menjahit jubah Empire Cut?

Ya. Ada caranya iaitu dengan membeli panduan menjahit Jubah. Haha. Dalam dunia ni mana ada perkara yang susah. Betul tak? Kadang-kadang kesusahan itu wujud akibat daripada sikap berputus asa. Sikap malas yang membuak-buak. “Mindset” juga memainkan peranan yang amat penting.

Tapi betul la… Panduan Menjahit Jubah ada cara yang senang untuk membuat sehelai Jubah Empire Cut.

Review Of Ebook Panduan Menjahit Jubah

Didalam panduan menjahit jubah, ada 5 bab semuanya. Dan setiap bab itu mempunyai jalan cerita yang berbeza.

cara senang jahit jubah
Screen Shot : Review Copy Panduan Menjahit Jubah

Ditunjukkan cara untuk menyiapkan sehelai jubah. Pendek kata, dari A sampai Z ilmu berkenaan dengan menjahit jubah ada didalam panduan ini.

cara senang jahit jubah
Secebis ilmu yang terdapat dalam panduan menjahit jubah…

Sebab itulah… Kalau nak senang jahit jubah Empire Cut, kena dapatkan eBook Panduan Menjahit Jubah ni. Tambahan pula, hari raya bakal menjelma tidak lama lagi. Elok sangat kiranya anda bermula dari sekarang untuk belajar membuat sehelai jubah.

Dan tidak mustahil, apabila sudah ada asasnya, anda mampu menyiapkan design-design jubah citarasa sendiri. Semua itu tidak mustahil. Selagi ada daya, selagi itulah kita mampu mencipta.

Apa yang penting, tepuk dada, tanyalah selera.

Oh ya. Kepada mereka yang teringin untuk mendapatkan Review Copy Panduan Menjahit Jubah, boleh emel saya di : pondokpapan[@]gmail.com.

Maklum aje la. Kita mempunyai citarasa yang berbeza. Sebelum membeli ebook Panduan Menjahit Jubah, boleh tengok review copynya terlebih dahulu. Jika berkenan, boleh terus membelinya.

Ye dak???

KLIK >>> Panduan Menjahit Jubah

Part Time Jual Burger Mat Jan

Assalamualaikum dan Salam Sejahtera.

Bisnes Burger sekarang ini sudah menjadi budaya masyarakat kampung untuk menambah pendapatan sampingan keluarga. Terutama sekali bagi anak-anak muda yang begitu rajin melakukan kerja part time jual burger semata-mata untuk mencari sumber pendapatan yang lebih.

Part Time Jual Burger

Saya ada seorang kawan. Namanya Mat Jan. Sudah bertahun juga kami tidak bertemu. Tidak bertentang mata. Juga tidak bersembang diantara satu sama lain.

Perkenalan kami ialah ketika menghadiri Program Latihan Khidmat Negara (PLKN) beberapa tahun yang lepas. Beliau seorang yang senang didampingi, peramah dan tidak banyak hal yang cerewet.

Selepas tamatnya program PLKN, kami tidak pernah bersua muka. Dan secara tidak disengajakan, kami berjumpa pada bulan Ogos 2015, disebuah pasar menjual sayur-sayuran.

“Wahhh.. Hang nampak segak sekarang yer.. Pakaian seragam lagi tu. Kerja TLDM yer???”

“Ha ah. Macam tu la kiraannya…”

“Banyak beli timun batang. Ada kenduri ke kat rumah???”

“Ehh tak ada la. Ini rutin harian aku. Timun batang adalah sebahagian hidup aku. Haha. Aku kerja part time Jual Burger…”

“Serius??? Dah kerja ok pun masih buat part time Jual Burger???”

“Yup. Setiap malam dapat RM100 – RM200… Siapa yang tak nak giler nak buat part time Jual Burger kan???”

“……”

Tak banyak perkara yang kami sembang hari tu. Beliau pun nampak agak tergesa-gesa. Maklum aje la. Dah petang hari mesti nak prepare kedai burger pula kan?

part time jual burger
Kedai jual Burger yang ringkas…

Dari satu sudut, Part Time jual Burger mempunyai margin keuntungan yang tinggi. Ramai yang tidak perasan sebenarnya. Ramai juga yang beranggapan berniaga burger tidak menjamin masa depan.

Serius. Saya dah pernah jumpa dengan mereka yang berfikiran macam tu. Apa nak hairan. Mereka tidak memahami kongsep sebenar keuntungan Bisnes Burger ni.

part time jual burger
Roti Burger Ramly yang sedap…

Cara Mat Jan buat untung dengan Jual Burger

1. Rasa Burger

Bila kita menceburkan diri dalam bisnes menjual makanan, perkara pertama yang harus diberi perhatian ialah “kesedapan” dan rasa sesuatu masakan itu.

Prinsip Mat Jan senang sahaja.

“Korang buat rasa makan itu sedap, korang tidak akan rugi walaupun korang terpaksa menaikkan harga makanan tersebut…”

Dalam perniagaan burger, setiap perkara mesti diberikan perhatian. Baik penyediaan roti, daging, ayam, sayur-sayuran ataupun perasa itu sendiri. Jadi, jangan ambil mudah akan perkara yang remeh temeh ini.

part time jual burger
Home made Burger daging…

2. Harga Borong

Beli dengan harga borong. Lebih tepat lagi, beli dalam kuantiti yang banyak.

Sebelum memulakan perniagaan burger, Mat Jan terlebih dahulu “Survey” harga. Pilih kedai dan “deal” dengan tauke kedai dengan baik. Biasanya harga yang diberikan jauh lebih murah daripada harga customer biasa.

Juga sayur-sayuran. Cuba dapatkan harga yang sebaik-baiknya.

3. Pembungkusan

Untuk meminimakan kos, Mat Jan terpaksa menggunakan kertas surat khabar lama. Dialas dengan plastik lutsinar. Dari satu sudut, cara pembungkusan macam ni dapat meminimakan kos secara keseluruhannya.

Bagi aku, cara ini sangat unik dan boleh diterima dihati pembeli. Kebanyakan kedai yang menjual burger akan membungkus dengan plastik pembalut burger yang dikhaskan ataupun dengan polistrin.

4. Ilmu

Tanpa ilmu, kita tidak mungkin berjaya. Untuk memulakan bisnes Burger, sekurang-kurangnya anda tahu dan ada ilmu berkenaan dengan bisnes tersebut. Baik cara memasak daging, cara pengurusan kedai, aliran duit dan sebagainya.

Langkah demi langkah untuk memulakan part time jual Burger

~~~> KLIK [Panduan Jana Lima Angka Sebulan Dengan Bisnes Burger]

Ada BONUS untuk mereka yang mendapatkan Panduan RAHSIA Bisnes Burger ini :

BONUS untuk anda!!!
BONUS untuk anda!!!
BONUS untuk anda!!!
BONUS untuk anda!!!

 

Untuk mereka yang betul-betul serius, boleh klik pautan diatas dan baca dengan hati yang gembira.

Buat Duit Di Rumah