Cara Menjahit Seluar Baju Melayu

Assalamualaikum dan Salam Sejahtera.

Cara menjahit seluar baju melayu bakal anda pelajari dalam buku panduan menjahit baju melayu. Isi kandungan yang diterangkan sangat terperinci. Diselitkan juga beberapa gambar untuk lebih mudah anda fahami.

cara menjahit seluar melayu
Salah satu contoh isi kandungan yang terdapat dalam panduan tersebut…

Cara Menjahit Seluar Baju Melayu

Buku panduan menjahit baju yang saya syorkan banyak kelebihan dan kebaikannya. Semua itu telah pun saya kongsikan dalam artikel yang bertajuk Panduan Jahit Baju Yang Terbaik.

Anda boleh klik tajuk tersebut dan bacalah dengan hati yang gembira. Maklum aje la. Sekarang ni bukan senang untuk membeli panduan menjahit baju yang betul-betul berkualiti. Ada juga yang indah khabar dari rupa.

Sebab itulah ramai yang tidak berani untuk membeli panduan yang tiada kesahihannya. Pelaburan yang dilakukan itu kalau boleh biarlah berbaloi. Betul tak?

Panduan menjahit baju yang saya war-warkan ini bukanlah sejenis panduan yang indah khabar dari rupa. Kandungannya mempunyai kualiti dan nilai yang tersendiri. Berpaksikan kepada pengalaman penulis itu sendiri telah menjadikan buku panduan menjahit baju ini yang terlaris dipasaran online.

cara menjahit seluar melayu
Teknik melukis pola seluar

Walaupun begitu, masih ada yang beranggapan sebaliknya.

Ada yang kata “Ala.. Panduan ni bukan bagus sangat pun…”

Orang yang cakap macam tu, ada dua sebab jer. Satu sebab, dia dengki kerana tidak mampu menghasilkan kandungan yang selengkap itu. Kedua, dia sendiri pun masih belum membaca apa yang terkandung di dalam panduan tersebut. Hanya mendengar khabar angin semata-mata.

Apa yang boleh saya simpulkan, tepuk dada tanya selera. Nak cuba ke tak, itu pilihan anda sendiri. Barang baik, barang bagus, tak selalunya akan menarik perhatian orang.

Maklum aje la. Yang baik tak menjadi bualan. Yang buruk itulah yang menjadi bualannya. Betul tak?

Berbalik kepada tajuk. Sekiranya anda berhajat untuk mempelajari selok belok menjahit baju melayu, boleh dapatkan panduan di bawah ini.

>>> Panduan Menjahit Baju Melayu

Saya tak paksa anda semua. Pilihan ditangan anda. Renung dan fikirkan ia sedalam-dalamnya. Jangan pisang berbuah dua kali setahun sudahla.

2 thoughts on “Cara Menjahit Seluar Baju Melayu”

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

CommentLuv badge